Alt risc d'influença aviària

Dilluns, 13 de gener de 2025

Amb el descens de les temperatures i l’augment dels moviments migratoris d’aus silvestres, s’ha incrementat la circulació i disseminació del virus arreu d’Europa.

Per això, no heu de manipular ni recollir aus silvestres malaltes o mortes que us pugueu trobar al medi, i poseu-vos en contacte amb l'Oficina Comarcal del Vallès Oriental del DARPA.

Aquelles persones que tinguin aus de corral sense registrar o registrades com a autoconsum heu de tenir present la necessitat de:

Reforçar les mesures de bioseguretat de les instal·lacions, sobretot encaminades a evitar el contacte de les aus de corral amb aus salvatges:
   o El menjar i l’aigua de beguda de les aus han d’estar coberts per evitar l’accés d’aus salvatges i/o les seves dejeccions.
   o No subministrar aigua procedent de rius, basses o altres fonts exteriors.
   o Disposar d’algun dispositiu, com teles pardaleres que impedeixin el contacte directe i indirecte amb aus salvatges.
   o Guardar a cobert o en llocs on no hi puguin accedir aus salvatges, el jaç, palla o altres materials que puguin entrar en contacte amb les aus de corral.
• Avisar amb caràcter d’urgència a l’oficina comarcal corresponent del DARPA en cas de detectar:
   o Disminució del consum de les aus de pinso i aigua.
   o Elevada mortalitat de les aus .
   o Altres signes d’infecció per influença aviària (tos, esternuts, llagrimeig, descarrega nasal/oral, falta d’apetit, cianosi del cap, cresta o barbeta, edema facial, diarrea, simptomatologia nerviosa, lesions hemorràgiques, etc).
• Aquelles persones que disposin d’aus de corral no registrades, procedir al seu registre com a explotació d’autoconsum.

Darrera actualització: 13.01.2025 | 11:39